Talare under SSA Rikskonferens 2024

Möt huvudtalarna för SSA rikskonferens 2024. Listan fylls på i och med att talarsläppen sker under hösten 2023.

Beppe Singer

Det är med glädje vi nu kan meddela att Beppe Singer är en av huvudtalarna på SSA-Rikskonferens 15-17 maj 2024 i Mölndal!

Inte nog med att Beppe vunnit Kristallen för Årets bästa Barn- och Ungdomsprogram.


Han jobbar dessutom outtröttligt med att få barn och ungdomar lust att lära. Beppes filosofi är att alla barn har rätt att ha roligt och att inget barn ska känna sig utanför, oduglig eller ovärdig. Istället för att fokus ska vara på prestation och resultat, lägger Beppe fokus på lekfullheten och upplevelsen. Lärdomarna kommer på vägen!

Bebbe Singer, en man med rödsvart rutig skjorta, svart skägg och en svart hatt.

Charbel Gabro

Det är med stor glädje vi nu kan avslöja att en av huvudtalarna på konferensen är Charbel Gabro!

Han är den prisbelönte talaren som älskar att beröra- och utmana vår tankevärld. Han ifrågasätter och skakar om när han pratar om mångfald och inkludering och lämnar ingen oberörd.

Christina Stielli

Vi är så glada att äntligen kunna meddela att Christina Stielli är en av huvudtalarna på konferensen!

Christina Stielli är en av Sveriges mest uppskattade föreläsare. Hon är expert på medarbetarskap och har två år i rad blivit utsedd till årets talare.

Som expert på medarbetarskap pratar Christina om arbetsglädje och hur vi skapar en bra arbetsmiljö. Det räcker nämligen inte med gott kaffe och after works för att det ska bli trevligt. Christina lägger även stor vikt vid den egna individens valmöjligheter för att förhålla sig till situationer som uppstår i livet, vare sig det är privat eller på arbetet!

Christinas föreläsningar beskrivs som ett lyckopiller med långtidsverkan!

Fotograf: Rodrigo Para

Fredrik Löfgren

Det är med stor förtjusning vi nu kan meddela att Fredrik Löfgren är en av SSA-konferensens huvudtalare! Som expert inom VR & AI och med medalj i både OS och VM inom robotik, kommer Fredrik ta med oss på ett äventyr in i framtiden.

Med en fascinerande förmåga att förklara avancerade ämnen så att både tekniska och icke-tekniska åhörare förstår, berättar Fredrik om hotet och möjligheterna som AI och robotiseringen för med sig.

Det kommer bli både spännande och utmanande när Fredrik berättar om AI och robotens roll i framtiden inom olika branscher och sektorer.
Hur kan framtidens arbetsmarknad komma att se ut och förändras? Hur ska vi dra nytta av teknikens framfart? Detta vill ni inte missa!

En man sitter brebid en laptop och tittar åt ett annat håll.

Annica Lignell

En av morgondagens mest växande branscher handlar om hälsa och vård.
AI och deeptech, produktdesign och robotics, medicin och bioteknologi – allt detta är exempel på framtida kompetenser. Och healthtech, medtech samt biotech är några av områdena som utgör kärnan i de nya innovationer och arbetssätt som vi som individer möter i framtidens vårdtjänster.

Supercoolt helt enkelt! Men hur lockar vi unga till denna bransch som få känner till? Välkommen till SSA Rikskonferens 15-17 maj och hör Annica Grimberg Lignell, Director Innovation & Business, Head of CO-AX Accelerator, Sahlgrenska Science Park berätta mer om detta!

En kvinna tittar in mot kameran.

Mikaela Zelmerlööw

Hur påverkas vägledningen av dimensioneringen?

Ändringar i skollagen ställer krav på att huvudmän väger in arbetsmarknadens behov när de planerar och erbjuder utbildning i gymnasieskolan och komvux. Dessa lagändringar gäller för utbildning som påbörjas 2025 och många lyfter fram vikten av studie- och yrkesvägledning. Det blir allt tydligare att vägledningen spelar en central roll, inte bara för den enskilda individens framtid utan även för att säkerställa kompetensförsörjningen.

Men hur påverkas vägledningen av dimensioneringen och andra reformer? Mikaela Zelmerlööw, undervisningsråd på Skolverket kommer till SSA Rikskonferens 15-17 maj 2024 för att prata mer om dimensioneringen och hur den påverkar vägledningen.

En kvinna ler och tittar in mot kameran.

Milan Bojanic

Under våren kommer närmare 80 grundskoleklasser arbeta med ett stort SSA-projekt i samverkan mellan organisationen Framtidsfrön, GoCo Health Innovation City och Mölndals stad. Eleverna kommer hjälpa GoCo med idéer kring:

  • Vad bör man forska på?
  • Hur ser en skola ut där alla elever mår bra och når önskade resultat?
  • Hur blir GoCo en levande stadsdel där barn och unga vill hänga på fritiden?
  • Hur ser en gång- och cykelbana ut, som är så intressant och spännande att människor väljer att cykla eller promenera till GoCo?

Under konferensens mingelkväll på GoCo den 15 maj ställs elevarbeten ut och du som deltagare ges möjlighet att påverka genom att rösta på de idéer du tycker är mest innovativa!


På konferensen får du höra mer om detta när Milan Bojanic från Framtidsfrön presenterar arbetet och resultaten!

En man tittar in mot kameran.

Johanna Redelius och Åsa Vikner

Enhetschef Johanna Redelius och projektledare Åsa Vikner på RISE Research Institutes of Sweden.

Aldrig har samtalet om livslångt lärande i samhället varit så aktuellt som nu. Kontinuerligt lärande, kompetensutveckling, kompetensförsörjning och bildning genomsyrar många sammanhang och det betonas överallt att kompetensförsörjning är ett akut behov.

I dagens samhälle eftersträvar många organisationer och verksamheter en ökad grad av lärande för att förstå hur befintliga kompetenser kan utvecklas på bästa sätt för att möta kompetensförsörjningsbehoven. Det är en omfattande transformation där struktur, organisation och kultur för lärande behöver förbättras, både på arbetsplatsen och i samhället i stort. Johanna och Åsa bjuder på en viktig och spännande presentation om detta högaktuella ämne.

En kvinna tittar mot kameran och ler.
En kvinna tittar mot kameran och ler.

Panelsamtal

Ett spännande och utmanande panelsamtal där vi lyfter aktuella frågor kring samverkan mellan skola och arbetsliv och kompetensförsörjning. Som åhörare får du möjlighet att ställa frågor till panelen.

Deltagarna i årets panelsamtal är:

  • Stefan Gustafsson – Kommunstyrelsens ordförande Mölndal
  • Jens Holm – Förvaltningschef, utbildningsförvaltningen Mölndal
  • Anna-Lena Johansson – Verksamhetsstrateg kompetensförsörjning, Business Region Göteborg
  • Amad Raja – Chef kompetensförsörjning, Västsvenska Handelskammaren
  • Emma Theiland Nilsson – Enhetschef, Göteborgsregionen

Här får du ta del av de inspirerande tankar som våra paneldeltagare kommer dela med sig av kring kompetensförsörjning och hur de ser på samverkan mellan skola och arbetsliv.

Ett collage av flera personer som tittar in i kameran.

Kontakt

Natalie Roman
Projektledare SSA Rikskonferens 2024
Vägledning & Kompetens Mölndal
ssa@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad