Planförslag för Heljered etapp två ute på granskning

Syftet med detaljplanen är att möjliggöra en utbyggnad med ca 350 bostäder i flerbostadshus och radhus i anslutning till befintlig bebyggelse i Heljered i västra Kållered.

Den nya bebyggelsen ska ges en karaktär som förhåller sig till och kan möta både landsbygd och tätort. Utbyggnad ska ske med god anpassning till landskapets topografi, de geotekniska och klimatmässiga förutsättningarna samt till befintlig bebyggelse.

Det ska finnas en variation i gestaltning och bostadsformer. Bebyggelsen ska trots en delvis högre skala än omgivande bebyggelse knyta an till angränsande befintlig bebyggelse och landskap, med mycket grönytor lämnade mellan grupper av bebyggelse, utrymme för odling och med en gestaltning som samspelar med traditionell bebyggelse i formspråk och materialval.

Planhandlingar och utredningar

Mer information om planförslaget samt planhandlingar och utredningar.

Planförslaget ute för granskning till och med den 8 mars

Planförslaget finns utställt för granskning under perioden den 15 februari-8 mars 2024, i stadshusets entréhall, Göteborgsvägen 11-17, Mölndal och på Kållereds bibliotek, Hagabäcksleden 9, Kållered.

Synpunkter

Synpunkter på planförslaget kan skickas skriftligen till Mölndals stad, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Planenheten, 431 82 Mölndal eller med via e-post till: planexploatering@molndal.se och ska ha inkommit senast den 8 mars 2024.

Den som inte senast under granskningstiden har lämnat någon skriftlig synpunkt på förslaget kan förlora rätten att överklaga beslutet att anta planen.

Kontakt

Louise Eiterjord
Planarkitekt
Samhällsbyggnadsförvaltningen
031-315 13 07
louise.eiterjord@molndal.se

Plan- och exploateringsutskottet
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Relaterad information

Dela på:

Senast uppdaterad