Ökat samarbete med de kommunala bolagen

Vår koncernledning tar reda på hur vi kan jobba smartare tillsammans för ökad samhällsnytta

Björn Marklund, förvaltningschef samhällsbyggnad och Karl Lundgren biträdande stadsdirektör besöker Uppsala kommuns nya stadshus. Foto: Mölndals stad

Sedan förra året pågår ett intensifierat samarbete mellan kommunens förvaltningar och de kommunala bolagen. Stadsdirektören Mio Saba Sjösten har fått i uppdrag från politiken att stärka koncernledningens arbete för att hitta områden för närmare samarbete framöver.

Koncernledningen består av bolagens verkställande direktörer och Mölndals stads kommunledning. Ett viktigt steg i den gemensamma utvecklingen togs idag när koncernledningen besökte Uppsala kommun för att utbyta erfarenheter.

Nu är vi på studiebesök hos de som kommit längre än oss och som är framgångsrika i sitt koncernarbete, vi tjänar tid genom att inte uppfinna hjulet själva. En grundpelare för att kunna jobba som en koncern är att alla i gruppen förstår vad som krävs och varför det är viktigt, säger Mio Saba Sjösten, stadsdirektör Mölndals stad.

Uppsala kommun är en av få kommuner som har ett uttalat mål att jobba som en koncern. De har gjort en utveckling under flera år för att komma dit de är idag.

Att vi tänker på egen kammare räcker inte, vi behöver även samverka med andra. Det var därför väldigt intressant att se hur Uppsala samverkar mellan bolag och förvaltningar, för att öka nyttan för sina invånare, säger Christian Swartz, VD Mölndal Energi.

Relaterad information

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad