Ansökan öppen till sommarens feriejobb

Från och med idag och fram till 31 mars kan du som är född 2006 eller 2007 ansöka om tre veckors feriejobb i sommar.

En tonåring står i gulsvarta arbetskläder och håller i ett redskap, troligen en kratta. Personen står mellan två buskar, håller i redskapet och tittar in i kameran. Bakom personen finns en röd tegelvägg med flera fönster.

Feriejobb finns inom olika områden, bland annat park och trädgård. Här en av de ungdomar som feriejobbade sommaren 2023.

Feriejobb i Mölndals stads regi – vad är det för något? Jo, det är arbetstillfällen som är till för ungdomar som är folkbokförda i kommunen. I år är det du som är född 2006 eller 2007 som kan ansöka.

Det smidigaste sättet att ansöka är att använda e-tjänsten. Den är öppen 1-31 mars. Datum för din ansökan spelar ingen roll för dina chanser att få ett erbjudande om feriejobb, men 31 mars är sista dagen som du kan ansöka.

Informationsmöten om feriejobb

Om du vill ansöka om feriejobb men är lite osäker på hur du gör, är du varmt välkommen till någon av informationsträffarna:

Feriejobb inom olika områden

Efter ansökningsperioden lottas feriejobbsplatserna ut bland de sökande. Sommarens feriejobb innebär arbete i tre veckor på en arbetsplats där du har en handledare som stöttar dig.

De flesta feriejobben finns, med något enstaka undantag, i någon av stadens förvaltningar eller i ett kommunalt bolag. Jobbet som ska utföras kan till exempel handla om park och trädgård, lokalvård eller sommarlovsaktiviteter för barn.

Fyllt (eller fyller du snart) 18? Du kan även ansöka om sommarjobb!

Verksamheter inom Mölndals stad söker även sommarvikarier vilket skiljer sig från feriejobb på så vis att du inte har någon handledare och att du ersätter ordinarie personal.

Mer information

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad